22 Şubat 2010 Pazartesi

barınak

Gölbaşı köpek barınağına gittik bu pazar. her ne kadar hava yağmurlu olsa da yüzlerce köpeği görmeye gittik. kafeslerine girdik sevdik bazılarını, bazıları demirlere rağmen uzattığımız ellerimizi yalamaya çalıştı. tabi ki agresif olan köpekler de vardı. siz bi kafese yaklaşıp içindekileri severken yan sıradaki köpeklerin size baktığını, sessizce beklediklerini görüyorsunuz, gözlerini sizden ayırmıyorlar. siz onlara doğru yaklaştıkça onlar kendi etraflarında koşmaya başlıyorlar sevinçten. kafese geldiğinizde tırmanıyorlar demirlere. üstünüz başınız çamur oluyor, elleriniz salya oluyor. tırnaklarını değdirmiyorlar, canınızı yakmamak için. üzerinize atlamaya çalışıyor bazısı sevgisinden. benim ilk gidişim olduğundan çoğu kafese girmedim, demirlerin öte yanından sevdim(*) çoğunu. yavruların olduğu kafes de çok güzeldi. bol bol fotoğraf çektim ama... ama bakması zor oldu eve gelince. için parçalandı. gece yattığımda köpek havlamaları kulağımdan gitmedi, hele siz birini severken diğerinin size bakışı..
Cins köpekler de vardı tabi, sahipleri tarafından istenmeyip bırakılan. onların kimisi çok uzak durdu, küsmüş gibi, kimisi sevincinden yerinde duramadı.
Pet Shop'lara gitmeden evvel bi barınaklara uğrayın, tek istediğim bu.
barınağa uğrayın derken, Jeep'inizle gelip çoluk çocuk inip içeri girmeye çalışmayın, köpeklerin etrafınızı sarmasından korkmayın, size kendini sevdirme amacıyla yaklaşanlardan korkarsanız, hep evinizde kalacak olanla nasıl yaşayacaksınız?
Tekrar gidicem. bu sefer daha çok yemekle, belki battaniyeyle. tabi herşeyden önce o yüzü gülenleri kafesinin içinde sevmek için..

0 şahıs gencim güzelim diyor:

 
;