20 Ağustos 2009 Perşembe

sakız dişe zarar verirmiş.

verdi de. sağolsun.
insan sakız çiğnerken nasıl dişini kırabilir?
hemen açıklayayım: efenim bahsi geçen dişin yanındaki diş kanal tedavisi olmuştur. mevcut dişe de ilerleyen zamanlarda bu tip bi operasyon gerektiği söylenmiştir hastamıza. dolgulu dişe nolacah diye düşünür zekayi. 2 yıl boyunca yer içer. dişlerini fırçalar ama hep düzenli. gel zaman git zaman. kızımız 1buçuk ay staj yapar. staj boyunca evden dışarı çıkmaz. evdekiler de yazlığa gitmiştir. bi başına evde oturur. güzelim cağnım istanbulda. arkadaşları pek yoktur. ağustosta gelceklerdir. bizimki de evde oturur koskoca 1 ay.
neysecüüme.
arkadaşları istanbula akın etmeye başlar. hadi dışarı çıkalım hadi şuraya gidelim muhabbetleri döner. bizimkinin gözleri parlar. gözyaşlarını tutamaz. hasretim bu cümlelere diye haykırır. 2 gün dışarı çıktıktan sonra, 3.günün sabahı evde oyalanmak için biotronic oynar. oynarken sakız çiğner. derken dişinde garip bişiler hisseder. sakızı çıkarıp baktığında minik beşiktaşlı (siyah, beyaz) diş parçası hanım kıza gülümser.
o an dünyası kararır.
kanal tedavisi kaçınılmazdır.
2 sene önceki hadiseyi hatırlar. 1 günde yapılan kanal tedavisi. hem de alt çene en arka sağ diş. of. çektiği acılar gözünün önüne gelir. ankaraya gideceği için doktor bi günde bitirmek zorunda kalmıştır. ama dişin acısı ankaradaki ilk 3 gününde devam etmiştir.
nalet olsundur.

of lan bu diş muhabbetinden yeminle nefret ediyorum.
her türlü ağdaya saatlerce varım. ama bu diş....
fak!

neymiş:
şekersiz sakızlar da dişe zarar verirmiş. fındık ceviz kabuğu etkisi gösterebilirmiş.
alacaan olsun falım sakızları :( bari bi hafta sonra kırılaydı denyo diş..
anne nolur evine dön yuaa :(

0 şahıs gencim güzelim diyor:

 
;