27 Kasım 2009 Cuma

bayram çucuu

Bayramda en sevdiğim şey evde oturmaktır. misafirler gelsin misafirler gitsin bayılırım. onlara tatlı ikram etmekten çok hoşlanırım. yanlarında gülümseyerek oturur sorularına güleryüzle cevap veririm. çünkü onları çok severim. yanlarında hiç uykum gelmez çünkü önceki gece erken yatıp sabah erken kalkmışımdır. zaten çok eğlendiğim için uyku aklıma bile gelmez. o misafirler gidip başka misafirler gelince neşe sarar dört bir yanımı. eğer uzak akrabalar gelmişse kimin nesi olduğumu çok iyi bilirim. bi çırpıda bütün akrabalık ilişkimi sayarım. kahve pişiririm onlarca. cezvede tekrar tekrar kahve pişirmek hiç sorun olmaz benim için. kirli tabakları makineye dizerim. makinada yer kalmamışsa hemen elimde yıkarım. çünkü başka misafirler de gelebilir, hazır olmak gerekir diye düşünürüm. bayramdan önce evi en ince ayrıntılarına kadar temizlemişimdir. hazır ve nazır olmak çok hoşuna gider ailemin. beni daha çok severler. ama zaten beni çok severler. o yüzden daha çok nasıl severler anlamam. bayram günü arkadaşlarımın büyüklerimin bayramını kutlarım. eğer onlar uzaktaysa, bayram mesajı atmam. ararım sohbet ederim. böylece hiç olmazsa gülümseyen sesimi duymuş olurlar, sevinirler diye düşünürüm.
eğer bayram kurban bayramıysa, mutfakta kurban eti parçalayıp paketlemek çok mutlu eder beni. annem kavurma yaparsa ona da yardım ederim. mutfakta işim yoksa, evimize gelen küçük çocuklarla ilgilenirim ki annemler rahatça oturabilsinler. küçük çocuklarla ilgilendikten sonra ben de büyüklerimle otururum. bana bakıp gülümserler. zaten bisürü harçlık vermişlerdir. bayram ne güzeldir. kapıya gelen mahalle çocuklarına şeker veririm. herkese güleryüzlü olurum. yerimden elli kere kalkıp kapıyı açmak hiç yormaz beni. yüzüme tatlı bi pembelik gelir.
misafirler gittikten sonra hemen evi toplarım. akşamyemeğinde anneme yardım ederim. harçlıklarımı sayar erkencecik yatarım...

"ben boğün ço sıkıldım. üstelik ne öğrenciliğim ne gurbetçiliğim üzmüyor büyükleri. beş barasız..."

1 şahıs gencim güzelim diyor:

Disconnectus erectus dedi ki...

off.
ne güldüm bi bilsen.
ben de onlardan yaparım,bayılıring!

 
;