15 Ağustos 2010 Pazar

yeni kayıt!

özledim vallaha sanşayn. yeni kayıt girmeyi özledim, seni özledim bebeyüm.

Eveet. Türklerin 1071'de malazgirt zaferiynen yerleşik hayata geçmeleri misali, bugün yerleşik hayata geçmiş bulunmaktayım. halbuki yollar, yolcular, yolculuklar, yolda bülent ortaçgil dinlemeler, anadolu ovalarına dağlarına bakarken tarih kitapları okumalar.. kah derede denizde yüzmeler, kah dağ tepelerine çıkmalar.. ne güzeldi be.

Erzincan - Kemaliye (Eğin) . bilenler için cümle kurmama gerek yok, onlar oranın ne kadar güzel olduğunun farkındadırlar zaten. ama bilmeyenler için ne yazsam nasıl başlasam bilemiyorum. (http://www.dogaokulu.net/) sayfasına bakıp, ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. orada yazmayanlara değinmek gerekirse, bi kere yemekler şahaneydi! 2 yıldızlı lüks otelimiz bozkurt otelin çok lezzetli bi mutfağı var. bütün gün yürümek olsun, efenime söyleyeyim yüzmek olsun, tırmanmak olsun çok iş yaptığımız için benim porsiyonlarım büyük oldu genelde. tepsideki çeşit sayısından ödün vermedim. hayvanlar gibi yemek yememe rağmen geldiğim kiloda döndüm ya...
neyse. hocalarla bi arada olmak, dersdışı aktivitelerde bulunmak başta garip gelmişti. kolay alışıldı tabi ki. "bot safari" dediğimiz olayda hani sanki okulda sana zorla selam verdiğini sandığın hoca var ya, mevcut oyunun getirdiği gazla üzerine uçan, tuttuğu gibi suya atmaya çalışan, yeri gelip boğan, burnunu kıran, kürekle boğazına sarılan hoca oluyor. ister istemez oha diyorsun yuuh hocam bırrrrşş diyorsun. adam gülüyor. yaa. oluyor böyle şeyler.
sonra güzel arkadaşlıklar oluyor. gülünüyor eğleniliyor içiliyor..
uykuyla harcanan zamana üzülüyor orada insan o grupla.
(enam boynum büküldü, hüzünlendim yazarken ha)

yolculuk hallerinden bahsedeyim size bi ara. erzincana tren yolu olsun, kamil ağbiyle ankara olsun. inebolu insanı olsun.. evet .
Seyahatname'nin ikinci satırını yazdım mıydı buraya?
kaçıranlar için;
Anadolu güzel ama ter kokuyor. Memleket toprağı öyle kıymetli ki vatandaş ucuza işetmiyor. (Çiş 1 lira olur mu yahu? Devlet bize yardım etsin!)

1 şahıs gencim güzelim diyor:

Adsız dedi ki...

öle deme bazı yerlerde 60kr alıyolar=))

 
;