27 Haziran 2009 Cumartesi

hanımkız

Evinize yaşlı bi komşu gelir. o an evde sadece siz varsınızdır nalet olsun. kapıya açmaya giderken odanızdan "kimoğğ" diye haykırdığınız için evde yokuz ayağına da yatamazsınız. o esnada uzakdoğuya giden bi uçakta size el sallayan şansınızı görebilip anlamlı küfürler edebilirsiniz.
kulakları az duyan teyzeyi eve buyur edersiniz. teyze içeri girerken ahalinin olmadığını farkedince "evet annemler de yeni çıktı ne zaman gelirler bilmiyorum" dersiniz sıcacık bi gülümsemeyle. ve efendilik start alır. "size ne ikram edeyim, çay kahve?"diye sıralarsınız. teyze duymaz ilkini. bişi istemem kızım der, tatlı tatlı gülümser size. "aa yok yok ben bi kahve yapayım olur mu" dersiniz. "e peki madem kızım" diyerek gülümsemesine devam eder teyzecik. siz mutfakta cezveyi ararken içerden size seslenir. varsa soğuk bişiler içmek istediğini söyler. "tabi teyzecim" dersiniz. demin tepenizden geçen uçağa bakıp gülümseyerek mutfağa geri dönersiniz. neyse ki soğuk meşrubat vardır. hemen bi bardağa koyar götürürsünüz. zoraki gülümsemeler eşliğinde ikinizin ne kadar az ortak noktası olduğunu anlayacağınız bi sohbete başlarsınız. bol susuşlu bi muhabbet olur bu. havaların sıcaklığı, önümüzdeki günlerde daha da sıcak olacağı, istanbulun kalabalıklığı, önümüzdeki günlerde daha da kalabalık olacağı, insanların eskisi gibi olmadığı, üniversiteyi bitirmek üzere oluşum, uzak akrabalardan kimlerle yaşıt oluşum, birkaç kez daha kaçıncı sınıfta oluşum, havaların sıcaklığı gibi konu başlıkları olan, "herşeyin başı sağlık"la devam eden, hayırlısı ve de kısmet kelimeleriyle biten nice cümleden sonra yanaklarınız ağrır naif gülümsemenizden. ne kadar kibar, ne kadar hanım bi insansınızdın yahu. bu kadar da efendi olunmaz ki dedirtirsiniz içten içe. teyzecik gitmeye karar verir. "biraz daha otursaydınız" dersiniz ince bi yalvarma sesiyle. "yok kızım gideyim annenlere selam söyle" der neşeli bi gülümsemeyle. "peki teyzecim" dersiniz. yine bekleriz dersiniz. teyzecik gider.
odanıza doğru yürür, kendinizi yüzüstü yatağa atarsınız. ağlar, ağlar ve de ağlarsınız...

4 şahıs gencim güzelim diyor:

Gülen Tezer dedi ki...

İyi de neden ağladın?Hem de ağlar, ağlar, ağlarsınız şeklinde :P

Burcu Yağmur Kabaalioğlu dedi ki...

çünkü 2 hafta boyunca yan gelip yatmış, ders çalışmayı son güne bırakmışsınızdır. dikkatiniz toplamayı başarmışken gelen bu misafir bu gibi reaksiyonlara sebep olur bünyede =)

Disconnectus erectus dedi ki...

yok yoook bilirim ben o zorluğu,yaşlı teyze sendromu o.ben o durumda kapıyı açar açmaz aaa anamlar da yeni çıktı ben de şimdi çıkıp hastaneye gidicem teyzeciiim,yine de bi beş dakka buyrun isterseniz ama yani hemen çıkıcam öyle böyle hemen değil diyerekten eski ağlamalarıma bi son verdim.öküz değilim,havanın sıcaklığı muabbetinden hazzetmiyorum sadece.ne var yani?

Burcu Yağmur Kabaalioğlu dedi ki...

bunu cidden uyguluyorsan alnından öpüyorum seni. hanımkız saylanmazsın pek ama olsun.

 
;