10 Mart 2010 Çarşamba

kademe


Merhaba gönül dostları.
Bugün hayatımızdaki kademelerin bir kısmını konuşuciiz sizlerle. Evet. Şu mübarek hayatımızda herşeyin bi kademesi mevcuttur. Efenim öküzlük olsun, odunluk olsun, saflık olsun.. aklınıza gelebilecek herşeyin bi levılı vardır. (bkz. Levıl; “level” miins det “kademe” in törkiş.) (end ay em sıtading üds, yes.)
Şimdi efenim soracaksınız, burcu kardeş öküzlüğün kademelerini nasıl anlarız.
Efenim hemen söyleyeyim. Bi kere öküzü gördü mü anlamaya kasmayacaksın, mantık aramayacaksın. Kademesine gelince, bireyle beraber yemek yapıyorsunuz, o kendi tabağına doldurup size miyavlamadan yemeye başlıyorsa anlayınız ki daha ilk basamaklarda.
Eğer konuşması soruları gittikçe sizde anlamsızlaşmaya başlıyorsa, nası yani noluyo lan dedirtiyorsa öküzlük vücuduna oldukça yayılmış demektir.
Ola ki size tanıştığınızdan beri “hep görüşelim, aman ayrılmayalım, nolursak olalım beraber duralım” tarzında konuşmalar yapmış ancak ve sancak, siz ayrılınca sırra kadem basmışsa…
Ve siz! Ah siz.. siz bu megaöküzü, en yüksek saflık mertebesindeki duygularınızla muhtemel zamanlarda aramış sormuş ve öküzpoposu cevaplar almışsanız…
Yine siz! Ah canım siz.. siz bu öküzün doğumgünü vs. unutmamış, binbir şeyi karıştırarak telefon numarası edinmiş ve de efendi gib kutlamışsanız..
Cevap vermeyen en büyük öküz..
Cevap bekleyen en büyük saftır.
Teşekkürler Türkiye.

0 şahıs gencim güzelim diyor:

 
;