11 Nisan 2009 Cumartesi

pencere önü çiçeklerim


Bahar geldi çiçekler açtı, penceremin önü doldu taştı.
Hanımlar beyler, zemin katta oturuyor oluşum, masamın bilgisayarımın camın önünde oluşu, arada bi gözüm size takıldığı için beni röntgenci yapmaz, anlaşıldı mı?
bu nasıl bi sıcaklığa karşı tepkidir, nasıl bi hormondur, nasıl bi gençliktir bilinmez. dün gece penceremin önünde sarhoş çiçeklerim varken şimdi aşık çiçeklerim mevcut. az ilersinde güneş banyosu yapan yurt görevlileri görülmekte. çiçek sayım arttıkça geleceğim hakkında küçük endişeler ediniyorum. yalnız yaşayan kedili teyzelerden ne farkım var ha?
Geleceğimi bi yana bırakıp size 2 günde açan çiçeklerimden bahsetmek istiyorum. teşekkürler.
Gece saat 11 dolaylarında açan "pencere önü sarhoş çiçeklerim", genelde şarkılı türkülü yaşıyorlar. vur patlasın çal oynasın felsefesindeki hayat, ömürlerini kısaltıyor, sabaha yok oluyorlar. gitar eksik olmamakla beraber alkış sesleri uyuyanlar için alarm etkisi gösterip bütün çiçeklerin bu eğlenceye dahil olması sağlanıyor.
Sabah olup o çiçeklerim gidince yerine "pencere önü teyze çiçeklerim" geliyor. öğlen vaktine doğru küçük bir piknikle karınlarını doyuruyorlar. lavaşlı domatesli piknik sofrasından sonra bi kısmı gazeteyle kafalarını örtüp güneşten korunmaya yöneliyorlar. akşam mesai bitimine kadar orada duran minik pıtırcıklar güneş batmaya kalmadan solup gidiyorlar.
Güzel havada çeşitli hormonların etkisiyle ortaya çıkan başka bi çiçek türüm daha var. kendileri "pencere önü aşık çiçeklerim". önce bi kilim zeminine oturtulan canlılar çeşitli piknikçiklerle, ilişki evresine göre muhabbet ediyorlar. eğer çok yeni çok taze bir baharsa "çok komik değil ama güleyim bari kahkahası" bol oluyor. biraz daha yaşlı çiçekler için sessizlik hakim olup, dışarıya buram buram huzur kokusu yayılıyor. ömürleri çiçekten çiçeğe değişmekte olup, henüz çalışmalarım gözlemlerim sona ermediği için şimdilik bu kadar bilgi verebiliyorum.
Diğer bi çiçeklerim ise "pencere önü sporcu çiçeklerim". çıplak ayakla çimenlerde 2ye 2 futbol oynamaya bayılıyorlar. yüzlerine tatlı bi pembelik geliyor. çok enerji harcıyorlar. su ve sigara tüketimi oldukça yüksek. çok uzun süre var olduklarını söyleyemem. 2 saat çimenlerin üzerinde kalıp sonra geldikleri yere geri dönüyorlar.
evet. az çok kafanızda oturttuğunuzu anlar gibiyim. ilerleyen günlerde ortaya çıkan diğer çiçeklerimizle ve de mevcut çiçeklerimizin yaşayacakları maceralar ile görüşmek üzere.
biri sizi gözetliyor sevgili pencere önü çiçekleri. birazdan ismail yk'dan bas gaza çalacam. bakalım değişen hayat koşullarına göre ne tepki veriyorsunuz..
nıhahaaha...

1 şahıs gencim güzelim diyor:

melike dedi ki...

bunu çok sevdi ben;)

 
;