21 Nisan 2009 Salı

leğen


sizce yandaki resimde görmüş olduğunuz nesne nedir, amacı ne olabilir?
a) tencere , yemek yapmak
b) leğen , çamaşır taşımak
c) leğen , çiş veya kaka yapmak
d) daha önce böyle bi nesne görmedim.
e) insanın kendine yakışanı giymesi.
efenim hepimiz içten içe doğru cevabı bilirken, leğenin banyo inşaat halinde olup yenilenirken tuvaleti gelen ev halkının tuvaletlerini yapacak kap olmasına ne dersiniz. 7den 70e bütün aileden bahsediyorum. evet küçük çocukların yıkanmasında leğen kullanıldığını hatırlıyorsunuz ama bu tuvalet meselesine ne diyeceksiniz bakalım.
haftasonu istanbuldaydım. evdekilere süpriz yaptım işte. annem kapıyı açtı. o kadar şaşırdı ki bi an beni tanımadı. "bu sen değilsin, sen olamazsın" dedi sürekli. sokağımızın başında dedemler oturuyor. banyolarını yeniliyorlarmış komple. alt kata mı akmış ne. fayanslar falan herşey kırılmış sökülmüş. dolayısıyla tuvaletlerini yapmaya bize geliyorlarmış. dedemlerin evinin üstü çatı katı. orası da 5evi dolduracak eşyalarla dolu bi mekan. cansız manken bile var o derece zengin. evin içi toz duman inşaat olduğundan çok sıkışan ev ahalisi üyeleri çatıdaki resimdeki nesneye ihtiyacını giderip ordan geçen kanalizasyon hattına döküyor. of çok komik ya. böyle işin pis kısmının detaylarını daha fazla bahsetmicem. sabahın 6sında bizim eve tuvalet için gelmelerinden, sadece tuvalete girmek için bütün sokağı yürüyüp bizim eve varmalarından bahsetmek istiyorum.
İstanbulda bulunduğum 3 gün içinde sürekli bunun geyiğini yaptım. ne zaman anneannemlerle konuşsak telefonda bi şekilde telefonu elime alıp, "buyrun tuvalet müsait bekleriz akşam" dedim. dışarı çıktığımda teyzemi arayıp "teyze dışardayken tuvaletim geldi, siz bu durumda napıyorsunuz" diye geyiğimi yaptım bi güzel. elalem bizim evin içine eder olmuş dedim. oh ne ala memleket dedim.
zor ya. valla tuvalet önemli ihtiyaç. bozulmasın kırılmasın. yazık valla insanlara :)
haha. unutma işletmeci! küçük 50 kuruş, büyük 1 lira!

3 şahıs gencim güzelim diyor:

Disconnectus erectus dedi ki...

lan o değil de ben alafrangaya yapamıyom sadece alafrangalı evlere de bi leğen aparatı taksalar keşke.
rahat rahat sıçamıyoz memlekette birader!

Burcu Yağmur Kabaalioğlu dedi ki...

olur da bi gün kakan falan gelirse gel bizim eve sıç buket. çekinme bak. leğenmeğen uğraşma.
montla da sıçabilerseez tabi

Disconnectus erectus dedi ki...

montla zıç,neşe zıç!
zıçazaam geldi zira.

 
;