29 Mart 2009 Pazar

32saatlik istanbul


bütün hafta geç yatıp erken kalkmaca. çarşamba günkü sınavın ekstra kötü geçmesi.perşembe geç yatmaca, cuma erken kalkmaca. istanbuldan dönüş biletini değiştirmek.pazar günü sabah 10a almak. laba gitmek. başka bi laba daha gitmek. aştiye gitmek. otobüs biletlerinin kaybolduğunu farketmek. listeden koltuk numarasını öğrenip yola çıkmak. gece istanbulda olmak. ilk defa bu kadar özlemek. ilk defa İstanbul yolundayken bu kadar sabırsızlanmak. Alibeyköy'den servise geçmek. Servisin yavaş gitmesi üzerine, inip eve koşmak istemek. eve gelmek. bisürü mutluluk. bisürü seni özleyen insan. yapılmış yemekler tatlılar, anlatılmayı bekleyen komik olaylar.. buzdolabının karşısına oturmak. kapağını açıp içindekilere bakmak. sadece bakmak. bünyede hissedilen mutluluk. uyuyan babanın yanına yanaşıp "yarın sabah sarıyere gidelim mi haci" demek. uyku sersemliği hoşgeldin denmesi. evin odalarını gezmek. göz doyurmak. astığım fotoğrafları görmek. yeniden mutluluk hissi. gece geç yatıp sabah 6da baba tarafından uyandırılmak. gözünü açtığında karşında sevdiklerini görmek. sarıyerde börek dileğinin kabul oluşu. babayla yola düşmek. börek alıp eve dönmek. deniz kenarından geçerken camı sonuna kadar açıp boğaz rüzgarını hissetmek. o "unutulmayan kare"lere bi kare daha eklemek. (buradan itibaren hızlanıyorum zira oldukça hızlı bi istanbul oldu bu kez.) ordan eve gelmek. hep beraber kahvaltı yapmak. anneyle alışverişe gitmek. bişiler almak. anneanneyi ziyaret etmek. eve gelmek. hep birlikte babaanneye gitmek. oradan yine eve gelmek. babanın işlere yardımcı olmak. banyoda sağ alt köşesi paslanan aynayı söküp monte yerlerini değiştirerek o köşeyi sol üste almak. sonra kardeşle alışveriş merkezine gitmek. anneye çiçek almak. eve gelmek. balık yemek. eve misafir gelmesi. gitmesi. hep beraber kabak kelleri izlemek. gece geç yatmak. sabah 8 de kalkmak. çanta hazırlamak. 8i 20 geçe saatlerin ileri alındığını hatırlayıp 10dkda evden çıkmak. otobüse yetişmek. otobüste uyuklamak. molada kahvaltı yapmak. sonra yine uyuklamak. aştiye gelmek. havanın mükemmel oluşu. armadada otobüs beklemek. yurtlara oy vermeye gitmek. sırada beklemek. valizle g bloğa yürümek. yürürken erimek. odada direk yemek yiyip seçim sonuçlarını izlemek. ve bi haftasonumuz böyle geçti..
Hani bazen bisürü rüya görmek istersiniz. ya da ne bileyim. rüya hiç bitmesin devam etsin falan istersiniz. heeh. şimdi 3 gün uykusuz kalın. kaldınız mı. tamam. sabah 10 vakitlerine bilet alın. hava aydınlık güzel olsun böyle. cam kenarı olsun koltuk, perdeyi kapatmayın. üşenin. evet. sonra mp3çaları takın kulağınıza. normal şarkılar olsun böyle. gittikçe içiniz geçecek bisüre sonra rüya alemine dalacaksınız. otobüsün sarsıntısından uykunuzda bi sonraki evreye geçmek üzereyken uyanacak, yeniden rüya aleminde olacaksınız. böylece rüyanızda, atlas dergisinin bi yarışma düzenlediğni, konunun ankarada doğa fotoğrafları olduğunu ya da telefonunuza "burcu aştideyim kaçta burda olursun gibi" bi mesaj geldiğini ya da şu an hatırlamadığım nice rüyayı arka arkaya görebilirsiniz.
Norah Jones - Come away with me.
Jeff Buckley - Lilac wine. hele bu şarkıda bi söz var ki..
"I drink much more than I ought to drink
Because it brings me back you..."
saygı duyuyorum.

2 şahıs gencim güzelim diyor:

Disconnectus erectus dedi ki...

=)..
hani bi rüya görmek istersiniz ile başlayan rüya başlıklarının, aslında gerçek olabilme ihtimali rüyada görme ihtimalinden daha yüksek.
başta bi gülümseyemedim son paragrafı okuyup,ama bu gerçeği fark edip haaaaa dedikten sonra senin yerine de keyiflendim..
ki zaten omurgalı sınavım olmayaydı aşti'ye gelir,otobüsün gecikince nerdesin hamua goyyim içerikli bi mesaj da atardım ;)

Burcu Yağmur Kabaalioğlu dedi ki...

ya yazı karışık oldu. bayaa yazardım da ıncık cıncık bana fenalık basar oldu. otobüste 5 saat na böyle rüya görünce mal gibi oldum. çok saçma çok komikti ya :) atlas foto yarışmasına bildiğin sevindim. hatta o kadar ki "ahaha çok kek lan bu. ahaha" gibi cümlelerle yanımdakilere seslendim. bazen rüyamda konuşurum yorgun olunca. umarım onlardan biri olmamıştır.
evet çok karışık oldu bu yazı. düzenlerim ben sonra.
ya da bıraahyuaa.. dağınık kalsın elleşmeyem

 
;