5 Mayıs 2009 Salı

hıdırellez

hıdırellezmiş bu akşam. bahar gelmişmiş. ateşin üzerinden atlıcakmış insanlar birazdan. gül ağacının dibine bişeyler çizceklermiş. dileklerini yazcaklarmış.
ha ben odada genetik çalışıyor, megamürsel sıkılıyor olacağım o saatlerde. kimbilir, belki bi gül fotoğrafının altına dileklerimi yazar sonra da onu suya kanalizasyona yollarım. tek kişilik hıdırellez sonuçta benimki.
daha önce hiç bu tip bi ekşına dahil olmadım. zira hala da olmamaktayım. ondan nedir ne değildir adam gibi bilmem. önceki senelerde annem arardı burcu senin için de bişiler çizdim derdi. ben de hee derdim. az önce internette blog blog, diyar diyar gezerken birinin yazısında okudum. bu gece hıdırellez diye. annemi aradım, böyle böyleymiş sevim hanım hayırdır ses çıkmadı senden dedim. bu sene bişi dilemeyecekmiş. tamam dedim benim dileklerimi yaz bi ev bi araba bi sürü de çöp adam çöp kadın çiz dedim. davul tiyatro maskesi falan çiz dedim. tiyatro çizmezmiş daha bi senem varmış. lan benim dileklerim bunlar sevgili anne dedim. çizmezmiş o kadarmış. peki dedim.
bence annem de pes etti bu tip işlerden. her sene avcunu yalamaktan bezmiş de olabilir bilmiyorum. birazdan bi şiir yazıcam hıdırelleze. ahanda ilham vardı, yazıyoring.
hıdırellez hıdırellez
dilekler tutsun bu kez.
ev, araba, çöp adam, çöp kız
kavuşsun bunlara isteyen herkez...
(bkz. sincanmerkez_seksiherkez@hotmail)
pencere önü hıdırellez çiçeklerimin açmasını beklicem bu gece çılgınca. iyi geceler efenim. Enzimleri tanıyalım, Okuduğumuzu anladık mı? kısmındayım zira ben

2 şahıs gencim güzelim diyor:

şah dedi ki...

hıdırellez bizim oralarda 20mayıs civarı kutlanır. bikaç gün sürer festivaller değişik etkinlikler felan. bi 10 sene kadar önce denizde kaza olmuştu, felaket. sahilde yürüyoruz arkadaşlarımla, limanın olduğu taraftan hastane tarafına ambulanslar vızır vızır. ne oluyo filan demeye kalmadı panik havasını soluduk 2 dakka mesafeden. sonra bi sene kutlanmadı sanırım orada, hala kutlanıyor. hoşuma gitmiyor artık, e gidemiyor takdir edersin ki. ama eğlenmek güzeldir. perdeleri kapalı bi odanın içinde ders kitaplarına gömülü bi insan da fevkalade eğlenebilir. ne demiş teoman:
Son bir kadeh dostlar için artık aramızda olmayan
İnşallah onlar da mutludurlar
Mavi mavi..

B. dedi ki...

ben de yalnızdım ama kırmızı bir keseye sarıp dileklerimi balkondan sarkıttım =)
cunku saat cok gecti.
eger yanımda kimse olsaydı ben gul agacı aramak ıcın yollara düsmez miydim=)

 
;